مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

مرحوم آیت‌الله هاشمی شاهرودی که بود؟

نگاهی به زندگی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام؛

جد آیت الله هاشمی شاهرودی که کفاشی حرفه‌اش بود، برای مجاورت با حرم امام حسین(ع) از ایران به کربلا مهاجرت کرد.

آیت‌الله هاشمی شاهرودی که بود؟به گزارش خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، آیت‌الله «سیدمحمود هاشمی‌شاهرودی» شاگرد آیت‌الله سیدمحمدباقر صدر، متفکر اسلامی و رهبری مذهبی- سیاسی دهه ۵۰ در نجف است. هاشمی‌شاهرودی نیز اصول و فقه را با او شناخت و مریدوار در جلسات درس او حاضر می‌شد. او از همان ابتدای پایان دروس مقدمات و سطح به «مسجد شیخ‌طوسی» رفت و در حلقه شاگردان صدر قرار گرفت. البته او پیش از این نیز با صدر آشنا بود: «من در دبیرستان بودم و شهید صدر در عراق به عنوان چهره فقیه نوپای جوان، با فکر و اندیشه‌های جدید مخصوصا در سطح دانشجو‌ها و نسل جوان مطرح شده بود؛ به ویژه کتاب‌هایی مثل «فلسفتنا» و مقالاتی در نشریه الاضواء می‌نوشت، از او در میان جوان‌ها چهره محبوبی ساخته بود... بعد که وارد حوزه شدیم، بعضی از اساتیدی که خدمتشان درس‌های سطح و به خصوص سطح عالی را مشغول شدیم، از شاگردان ایشان بودند. قهرا به ارتباط با ایشان انجامید... البته قبل از رفتن به درس ایشان، به جلسات و گعده‌هایی که در نجف بین علما و فضلا زیاد هم هست، می‌رفتم و خدمت ایشان رسیده بودم و ایشان هم ما را به سبب ابوی‌مان می‌شناختند.»

 

ادامه مطلب ...

شاهکار دیپلماسی انفعالی وزارت خارجه/ دومینوی اخراج دیپلمات‌های ایرانی ادامه دارد

ظریف - کراپ‌شده

متاسفانه وزیر خارجه‌ای که موثرترین کنش‌های دیپلماتیکش به توییت زدن و پاسخ‌های توییتری خلاصه شده است، در میدان دیپلماسی چیزی جز تحقیر و شکست نصیب ملت ایران نکرده است.

سرویس سیاست مشرق - بازگشت عزت به پاسپورت ایرانی به سبک تدبیر و امید!-خرداد ۹۲- در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری با این ادعا که عزت پاسپورت ایرانی خدشه دار شده است، گفته بود: «قول می‌دهم که اعتبار احترام را به پاسپورت ایرانی برگردانم».

وی همچنین در آن مقطع تاکید کرد: «ارزش پاسپورت ایرانی، علامت نوع رابطه ما با دنیاست».

بیشتر بخوانید:

پاسپورت پیشکش، اعتبار گذرنامه سبز هم رفت؟

ظریف از همه چیز گفت الا ...

وزارت خارجه فرانسه به ظریف و همکارانش درس دیپلماسی داد

علاوه بر این مقامات ارشد دولت روحانی در سالهای گذشته در اظهارات جداگانه از تنش زدایی و تعامل سازنده با جهان و مسلط بودن دستگاه دیپلماسی دولت به زبان مذاکره سخن می‌گفتند و این روش را عامل سرازیرشدن سرمایه گذاری خارجی و ارتقای جایگاه ایران در جهان عنوان می‌کردند.

اما متاسفانه عزت پاسپورت ایرانی در سالهای اخیر بارها لگدمال شد و انفعال و واکنش حقارت آمیز دولت در مقابل گستاخی برخی دولت‌ها، این روند توهین آمیز را تشدید کرد.

فارغ از برخی اتفاقات تلخ در حوزه سیاست خارجی در دوران ریاست ظریف بر دستگاه دیپلماسی از جمله فاجعه منا، تعرض پلیس سعودی به دو نوجوان ایرانی، بی احترامی هیات اروپایی به مقامات ایرانی در سفر به تهران، تروریست نامیدن نماینده ایران در سازمان ملل، هتک حرمت به زنان ایرانی در فرودگاه‌های خارجی، بی احترامی و تراشیدن سر معلمان ایرانی در امارات، بازرسی تحقیرآمیز مسافران ایرانی در آمریکا، کِشتی ایرانی و تذکر جان کری به ظریف، مذاکره زیر سم اسب فاتح ایران در ایتالیا، برخورد توهین آمیز مقامات انگلیسی در دیدار با روحانی و دستاورد تقریباً هیچِ برجام، این روزها دومینوی اخراج دیپلماتهای ایرانی وارد فاز نگران کننده‌ای شده است.

**کشور میزبان منافقین ۲ دیپلمات ایرانی را اخراج کرد!

در روزهای گذشته، آلبانی که مدت‌هاست به پایگاه منافقین و تروریست‌ها مبدل شده، در اقدامی گستاخانه دو دیپلمات ایرانی را به دلایل واهی از این کشور اخراج کرد. نکته قابل تأمل اینجاست که یکی از دیپلماتهای اخراج شده ایرانی، «غلامحسین محمدنیا» از اعضای تیم مذاکره کننده هسته‌ای است!

سخنگوی وزارت خارجه آلبانی در گفت‌وگو با آسوشیتدپرس گفت که این اقدام بعد از هماهنگی با برخی کشورها و البته با هماهنگی رژیم غاصب صهیونیستی صورت گرفته است. این اقدام گستاخانه، استقبال مقامات آمریکایی را در پی داشت.

این اقدام سخیف در حالی صورت گرفته است که حدود ۲ هزار نفر از اعضای منافقین- گروهکی که ۱۷ هزار ایرانی را به خاک و خون کشیده است- در این کشور زندگی می‌کنند و آلبانی پناهگاه و حامی آنهاست!

کشور میزبان تروریست حادثه ۷ تیر،۲ دیپلمات ایرانی را اخراج کرد!

 

ادامه مطلب ...

خداحافظی تلخ نیروهای آمریکایی از پایگاه‌های نظامی در شمال شرق حلب و شمال رقه


photo_2018-12-24_02-09-50.jpg

نیروهای آمریکایی در راستای اجرایی کردن فرمان ترامپ، از دو پایگاه نظامی در شمال سوریه خارج شدند و به پایگاهی در شهر عین عیسی در استان رقه منتقل شدند.

به گزارش مشرق، آخرین خبرها از مناطق تحت تصرف شبه نظامیان کُرد در شمال، شمال شرق و شرق سوریه حاکیست، نیروهای آمریکایی خود را برای تخلیه پایگاه های نظامی آماده می کنند.

یک منبع میدانی در گفت وگو با مشرق اعلام کرد: نیروهای آمریکایی در راستای دستور ترامپ، پایگاه نظامی خود را در منطقه «کازیه» در حومه شهرک «الشیوخ» در حومه شرقی شهر منبج تخلیه و از منطقه عقب نشینی کردند.

بیشتر بخوانید:

پیشنهاد جدید کاخ سفید برای شبه نظامیان کُرد: مرزهای مشترک سوریه با ترکیه را تخلیه کنید

ترامپ خطاب به اردوغان: من می‌روم؛ سوریه مال تو

همچنین نیروهای آمریکایی پایگاه نظامی خود را در روستای «العاشق» در حومه شهر مهم «تل ابیض» در شمال استان رقه تخلیه کرده اند و به پایگاهی در شهر «عین عیسی» منتقل شده اند.

 

این منبع میدانی از آماده شدن نیروهای نظامی فرانسوی برای خروج از سوریه خبر داد و گفت: نظامیان فرانسوی از پایگاه های خود در حومه شهر منبج در شمال شرق استان حلب و عین عیسی در شمال غرب استان رقه عقب نشینی کرده اند.

وی تصریح کرد: دولت آمریکا به شبه نظامیان کُرد وعده داده بود تا حدود ۴۰ هزار تن از نیروهای آنان را آموزش دهد و تجهیز کند اما در حالی از سوریه خارج می شود که این قول و قرارها بر روی زمین مانده و عملی نشده است.

 

ادامه مطلب ...

ماجرای برکناری مجری پیک بامدادی رادیو چه بود؟

یک کاربر فضای مجازی به نقل از منبع آگاه خبری درباره جزئیات تعلیق فعالیت سیدحسین حسینی مجری پیک بامدادی رادیو منتشر کرد.

ماجرای برکناری مجری پیک بامدادی رادیو چه بود؟به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه سید حسین حسینی مجریپیک بامدادی رادیو پس از ۱۰ سال اجرا در این برنامه، به خاطر گلایه از روند آرام خداحافظی بازنشستگان برکنار شد. چند وقت پیش نیز انتقاد حسینی از ماجرای عروسی پرخرج و لوکس پسر سفیر دانمارک در فضای مجازی بازتاب‌های گسترده‌ای داشت.

علی قلهکی یکی از کاربران فضای مجازی امروز به نقل از یک منبع آگاه درباره صحت‌وسقم این موضوع در حساب توییتر خود نوشت:

«از یک منبع آگاه در معاونت سیاسی صداوسیما درباره ماجرای سیدحسین حسینی (مجری پیک بامدادی) پرسیدم، روایتش با آنچه اکنون مطرح است متفاوت بود.

اول اینکه می‌گفت ماجرا نه به خاطر موضوع بازنشستگان، بلکه به خاطر "خجالت بکش" ی بوده که ایشان به جانبازانِ عزیزی گفته».

 

ادامه مطلب ...

تفاوت سردار سلیمانی و فرستاده آمریکا در عراق +فیلم

حرف‌های جالب رئیس اسبق پارلمان عراق؛

ویدئویی از اظهارات محمود المشهدانی رئیس اسبق پارلمان عراق درباره تفاوت سردار سلیمانی و مک گورک فرستاده آمریکا در عراق را مشاهده می‌کنید.

تفاوت سردار سلیمانی و برت مک گورک فرستاده آمریکا در عراقبه گزارش خبرنگار حوزه سیاسیون  گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، نام سردار قاسم سلیمانی در سمت فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای اغلب سیاستمداران دنیا نامی آشنا و البته تداعی‌گر شجاعت و فداکاری است.

در ادامه این خبر حرف‌های شنیدنی و قابل تأمل محمود المشهدانی رئیس اسبق پارلمان عراق را در قالب یک ویدئوی کوتاه مشاهده می‌کنید که به بیان تفاوت سردار سلیمانی و برت مک گورک فرستاده آمریکا در عراق پرداخته است.

به عقیده محمود المشهدانی رئیس اسبق پارلمان عراق سردار قاسم سلیمانی بر عهد و قول خود پایدار و ثابت‌قدم است و شباهتی به نمایندگان بی‌اختیار و بزدل آمریکایی ندارد.

 

ادامه مطلب ...

از خواب غفلت بیدار شوید! ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیست

واشنگتن پست خطاب به آمریکایی‌ها:

یک روزنامه آمریکایی در مطلبی هشدار داد آمریکا به نقطه بحران تمام عیار امنیت ملی رسیده و ارتش آن بسیار آسیب‌پذیر است.

از خواب غفلت بیدار شوید! ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیستبه گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه ­واشنگتن پست در گزارشی تحت عنوان «از خواب غفلت بیدار شوید! ارتش آمریکا شکست‌ناپذیر نیست» نوشت: آشکار‌ترین داستان این روز‌ها در واشنگتن از دست رفتن قدرت نظامی آمریکاست، درسی که به ویژه در سایه تحولات اخیر از اهمیت زیادی برخوردار می‌شود، از جمله استعفای جیمز متیس، وزیر دفاع، تصمیم عجولانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور، برای خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از سوریه، همچنین اعلام اخیر این مطلب از سوی مقامات کره شمالی که پیونگ‌یانگ تسلیحات هسته‌ای خود را حفظ خواهد کرد، و حمله سایبری گسترده که به هکر‌های چینی نسبت داده می‌شود.

در ادامه این مطلب آمده است: آمریکایی‌ها پس از جنگ سرد تصور می‌کردند هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند با قدرت نظامی آمریکا و نقش رهبری آن در عرصه فناوری به مقابله برخیزد. ولی واقعیت کنونی در بحث نظامی این است که برنامه‌های دفاعی مدرن و پیشرفته امروزی در روسیه و چین و نیز پیشرفت‌های اخیر در ایران و کره شمالی، قابلیت‌ها و توانمندی‌های آمریکا را در معرض تهدید قرارداده است.

ارتش در دفاع از اهداف بین‌المللی آمریکا دو نقش مهم و حیاتی ایفا می‌کند. نخستین آن مقابله با تهاجمی است که منافع آمریکا را به خطر می‌اندازد؛ زیرا دشمنان بالقوه بر این باورند که شانس آن‌ها برای غلبه بر قدرت آمریکا تقریبا هیچ است؛ و دوم مبارزه و کسب پیروزی در دفاع از همین منافع است. ولی ارتش آمریکا در هر دوی این موارد در مسیر افول قرار دارد.

در تازه‌ترین گزارش کمیسیون راهبرد دفاع ملی کنگره آمریکا متشکل از کارشناسان غیرنظامی و ژنرال‌های بازنشسته در این باره آمده است:

- چین و روسیه به توانمندی اجرای حملات دقیق و نقطه‌زن، دفاع هوایی یکپارچه، موشک‌های کروز و بالستیک، جنگ‌افزار‌های سایبری پیشرفته و توانمندی‌های ضدماهواره دست پیدا کرده‌اند. 
- اگر آمریکا در منطقه بالتیک با روسیه درگیر شود یا با چین بر سر تایوان وارد جنگ شود ممکن است نظامیان آمریکایی با شکست نظامی قاطعانه‌ای روبرو شوند.
- آمریکا به نقطه بحران تمام عیار امنیت ملی رسیده است.

ماکس بوت، تحلیلگر واشنگتن پست، در این‌باره می‌گوید: برتری هوایی که آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم از آن برخوردار بود، دیگر تضمین شده نیست و بدون کنترل آسمان‌ها، کشتی‌ها و نظامیان آمریکایی به شدت آسیب‌پذیر خواهند بود. در این مقاله آمده است: افول قدرت نظامی آمریکا دست کم سه دلیل دارد که ما تنها بر یک دلیل آن می‌توانیم تاثیر‌گذار باشیم.

نخست تصمیم دیگر کشور‌ها برای تقویت قوای نظامی خودشان است که ما نمی‌توانیم آن را تغییر دهیم؛ و دوم ماهیت رو به تغییر جنگ‌افزار‌ها و ظهور جنگ افزار‌های سایبری و دیگر فناوری‌های نوین است، مانند ماهواره‌های مخابراتی و دیگر فناوری‌های مشابه. ولی دلیل سومی نیز وجود دارد که می‌توانیم بر آن تاثیر بگذاریم: کاهش غیرعاقلانه هزینه‌های دفاعی.

از سال مالی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵، بودجه دفاعی آمریکا با ۲۶ درصد کاهش از ۷۹۴ میلیارد دلار به ۵۸۶ میلیارد دلار رسید. با مستثنی کردن هزینه‌های عراق و افغانستان، این کاهش در طول همان سال‌ها ۱۲ درصد می‌شود و بودجه دفاعی آمریکا از ۶۱۲ میلیارد دلار به ۵۴۱ میلیارد دلار میرسد.

از آن دوره‌ای که بخش اعظم بودجه فدرال به پنتاگون اختصاص می‌یافت، سال‌ها گذشته است. در سال ۱۹۶۰ سهم بودجه دفاعی آمریکا، ۵۲ درصد بودجه فدرال و ۹ درصد کل فعالیت اقتصادی (تولید ناخالص داخلی) بود. در سال ۲۰۱۷ این رقم به ۱۵ درصد بودجه فدرال و ۳ درصد تولید ناخالص داخلی کاهش یافت.

واشنگتن‌پست افزود: در واقع بودجه نظامی در مقایسه با بودجه رفاهی آمریکا اعم از تامین اجتماعی، مراقبت‌های بهداشتی و درمانی و غیره، کاهش یافته و این اقلام حدود 70 درصد کل بودجه را به خود اختصاص می‌دهند. سیاستمداران تاکید دارند ارتش آمریکا همچنان قدرتمند‌ترین ارتش جهان است ولی آن‌ها فراموش کرده‌اند که برتری نظامی آمریکا در مقایسه با دیگر کشور‌ها به شدت کاهش یافته است.

افزون بر آن، دشمنان بالقوه آمریکا به سرعت در حال تجهیز خودشان هستند. کمیسیون بازنگری روابط اقتصادی و امنیتی چین و آمریکا در کنگره اخیرا اعلام کرد چین یک جنگنده جدید رادارگریز تولید کرده است و به سرعت در حال تقویت زرادخانه موشک‌های کروز و بالستیک خود است که قادر است پایگاه‌ها و کشتی‌ها و ناو‌های هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهد.

روسیه نیز هفته گذشته از آزمایش موفقیت‌آمیز یک موشک مافوق صوت قابل نصب بر روی عرشه کشتی خبر داد که سرعتی هشت برابر سرعت صوت دارد. گفته می‌شود آمریکا هیچ قدرت دفاعی در برابر این موشک‌ها ندارد. این هشدار به معنای جنگ‌طلبی نیست.

در انتهای این مطلب آمده است: ما باید روند کاهش بودجه نظامی به ویژه در بخش پژوهش و جنگ افزار‌های سایبری را متوقف سازیم، حتی اگر این کار به معنای کاهش امکانات رفاهی باشد. ما باید به تعهدات خود پایبند باشیم. خروج ناگهای ترامپ از سوریه از اعتبار وعده‌های ما می‌کاهد. ما باید در جهت بازسازی ائتلاف‌های خود گام بر داریم. ماهیت جنگ در حال تغییر است و ما باید خود را همپای آن تغییر دهیم. در غیر این صورت ممکن است وارد جنگ بزرگی شویم که پیروزی در آن غیر ممکن خواهد بود.

توتال برای 'رشوه به مهدی هاشمی' به نیم میلیون یورو جریمه محکوم شد

* توتال برای 'رشوه به مهدی هاشمی' به نیم میلیون یورو جریمه محکوم شد
*رویترز گزارش داده که مطابق اسناد پرونده، توتال و شرکت‌های تابعه آن به درخواست مهدی هاشمی به واسطه‌ها مبالغی پرداخت کردند تا کار شرکتشان پیش برود.
*مهدی هاشمی، پسر اکبر هاشمی رفسنجانی، سه سال پیش در ایران برای اختلاس و رشوه، و همچنین "جرایم امنیتی" مجرم شناخته و به ده سال زندان محکوم شد.
* بی‌بی‌سی
 

پرونده جنجالی نماینده سراوان دوباره در مجلس به جریان افتاد

* پرونده جنجالی نماینده سراوان دوباره در مجلس به جریان افتاد 

*محمد جواد جمالی سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در خبری عجیب به تسنیم گفت که پرونده نماینده سراوان پس از بررسی در این هیات مختومه شده است. این اظهارات نیز با مخالفت کاربران فضای مجازی  و محافل رسانه‌ای مواجهه شد.

*حالا حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم ، از شکایت چند تن از نمایندگان از "محمد‌باسط دُرازهی" نماینده سراوان در مجلس به هیئت نظارت خبر داده و گفت: این موضوع در جلسه روز‌ (سه‌شنبه، 4 دی) این هیئت بررسی می‌شود. نمایندگان شاکی معتقدند ادبیات استفاده شده درست نبوده و این رفتار باعث رنجش مردم شده است.

 @Masaf

ترامپ و چرایی خروج نظامیان آمریکا از سوریه و افغانستان قسمت دوم

ترامپ و چرایی خروج نظامیان آمریکا از سوریه و افغانستان

قسمت دوم 

✍️برخی تحلیل‌گران انگلیسی و آمریکایی فرمان ترامپ را به توافق پنهان با ترکیه منتسب کردند در پی تهدید حمله نظامی ترکیه به منطقه کردنشین سوریه،‌ و نیز تهدید خرید سامانه دفاعی اس. ۴۰۰ از روسیه به جای سامانه آمریکایی پاتریوت؛ بویژه که اندکی پس از صدور فرمان ترامپ فروش ۳٫۵ میلیارد دلار سامانه پاتریوت به ترکیه اعلام شد. از دید این تحلیل‌گران، فرمان ترامپ چراغ سبزی است به اردوغان برای عملیات نظامی علیه کردهای سوریه، که احتمال درگیری نیروهای ترکیه با نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه کردنشین سوریه را منتفی می‌کند. 

✍️این تحلیل می‌تواند پذیرفتنی باشد ولی آیا انگیزه ترامپ از صدور فرمانی چنین جنجالی، که بخش مهمی از اعضای دولتش و سناتورها، حتی از حزب جمهوری‌خواه، را علیه او تحریک کرده، فقط همین بود؟ تأکید می‌کنم که روز بعد خبر خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان نیز منتشر شد که نمی‌تواند به توافق پنهان با روسیه یا ترکیه ربط داشته باشد.

✍️این امر ثابت می‌کند که چرخشی جدی در سیاست ترامپ پدید آمده که باید دلایل مهم دیگر برای آن جستجو کرد.

✍️البته که رفتار ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر است. ولی گمان می‌کنم عامل اصلی این چرخش پرهیاهوی ترامپ در آستانه تعطیلات کریسمس و شروع کار کنگره جدید (از ۳ ژانویه ۲۰۱۹) هوشمندی او در شناخت بحران قریب‌الوقوعی است که در دو بُعد «بحران مالی» و «بحران کنگره» در انتظارش است. پیشتر (۲۲ آذر/ ۱۳ دسامبر) نوشتم:

[محکومیت بن‌سلمان بعنوان مسئول قتل خاشچقی در سنای آمریکا] «نشان می‌دهد که با آغاز کار ۱۱۶مین دوره کنگره (از ۳ ژانویه ۲۰۱۹)، که کنترل مجلس نمایندگان آن در دست حزب دمکرات است، وضع ترامپ به شدت وخیم خواهد شد. بیاد داشته باشیم که پرونده تحقیقات رابرت مولر درباره نقش روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در راه است. 

✍️باید نگرانی‌های ناشی از وضع مبهم بازار بورس آمریکا را نیز افزود... اگر چنین شود، "دوره طلایی"، که از نیمه دوم سال ۲۰۰۹، سال نخست دولت اوباما، آغاز شد و در دو سال اولیه دولت ترامپ ادامه یافت، به پایان می‌رسد. چنین وضعی بر سیاست خارجی آمریکا تأثیرات جدی خواهد داشت.»

✍️گمان می‌کنم ترامپ برای حفاظت از خود در برابر تهاجم کنگره و پرونده قضایی رابرت مولر، و مواجهه با بحران احتمالی مالی، هیچ راهی متصور نیست بجز توسل به پوپولیسم از طریق چرخش ناگهانی و بازگشت به شعارهای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ که از جمله پایان دادن به حضور نظامی در خارج «با پول آمریکائیان و به سود دیگران» را به رأی‌دهندگان آمریکایی وعده داده بود. 

✍️این همان نکته‌ای است که ترامپ در توئیت ساعت ۶:۴۲ صبح ۲۰ دسامبر خود بر آن تأکید کرده است.

عبدالله شهبازی

@najva_net

ترامپ و چرایی خروج نظامیان آمریکا از سوریه و افغانستان

ترامپ و چرایی خروج نظامیان آمریکا از سوریه و افغانستان

قسمت اول 

✍️ ساعت ۹:۲۹ صبح چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۳۹۷/ ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ ترامپ با توئیت خود از صدور فرمانی غیرقابل‌پیش‌بینی و عجیب، دال بر خروج کامل و سریع نیروهای نظامی آمریکا از سوریه، خبر داد.

✍️او در توئیت ساعت ۶:۴۲ صبح پنج‌شنبه، ۲۰ دسامبر بار دیگر بر این امر تأکید کرد و نوشت: 

«خروج از سوریه چیز عجیبی نیست. من سال‌ها برای آن کمپین کرده‌ام و شش ماه پیش علناً خواستار آن شدم. روسیه، ایران، سوریه و دیگران دشمنان محلی داعش‌اند. ما [در سوریه] کار آن‌ها را می‌کنیم. وقت آن است که به خانه بازگردیم و آن را بازسازی کنیم.» 

✍️فرمان ترامپ جنجالی بزرگ در محافل سیاسی آمریکا پدید آورد و مخالفت بسیاری را، از هر دو حزب، برانگیخت. بعدازظهر پنج‌شنبه، جیمز متیس، وزیر دفاع، در ملاقات با ترامپ، شخصاً استعفانامه خود را تقدیم کرد.

✍️اندکی بعد برنامه ترامپ برای خروج حدود نیمی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان(حدود هفت هزار نفر) اعلام شد. 

✍️ در واکنش به این رفتار ترامپ بلافاصله در محافل سیاسی ایران فرضیه‌ای مطرح شد که گویا ترامپ، در ادامه سیاست‌ منطقه‌ای پیشین، که بهمراه اسرائیل و اتحادیه سعودی- امارات و شرکا، به تحریکات علیه ایران مشغول بود، اینک در حال خارج کردن نیروهایش از منطقه آسیب‌پذیر سوریه است تا به اقدامی شدیدتر، مثلاً نظامی، علیه ایران دست زند. 

✍️این فرضیه مردود است. وضع امروز منطقه مانند دیروز نیست و آن آرایش نیروها اکنون پابرجا نیست. پس از جنجال قتل خاشچقی و رسوایی بن‌سلمان، و بیانیه‌های سنای آمریکا در این باره و تیره شدن رابطه دولتمردان آمریکایی با سعودی، در آرایش منطقه‌ای پیشین تغییرات جدی رخ داده است. 

✍️اگر فرمان ترامپ مقدمه تشدید عملیات خصمانه علیه ایران بود، باید خشنودی نتانیاهو و حامیانش را، بویژه جان بولتون و تیم امنیت ملی ترامپ، شاهد می‌بودیم که چنین نیست. 


✍️در واکنش‌ها، از جمله واکنش‌های تند «بنیاد دفاع از دمکراسی‌ها»، که از بدنام‌ترین لابی‌های ضد ایرانی اسرائیل در واشنگتن است، عصبانیت شدید ایشان را نشان می‌دهد. بنیاد فوق در تیتر اصلی وبسایت خود فرمان ترامپ را «بزرگ‌ترین دستاورد برای ایران» خوانده و تبلیغات شدید را علیه آن آغاز کرده است. 

✍️متیس در استعفانامه دو صفحه‌ای خود خطاب به ترامپ نوشت: «ما نمی‌توانیم از منافع خود حفاظت کنیم یا نقش مؤثری ایفا کنیم بدون اینکه اتحاد مستحکم خود را با متحدان‌مان حفظ کنیم و به آنان احترام بگذاریم.» به گمانم، منظور از این «متحدان‌» بطور عمده اسرائیل است نه حتی بریتانیا، که از خروج آمریکا از سوریه ناراضی است، و نه متحدانی همچون سعودی که امروزه به شدت ‌بی‌اعتبار شده‌اند. 

✍️این گیجی و نارضایتی را در گزارش باراک راوید، روزنامه‌نگار سرشناس اسرائیلی، در وبسایت اکسیوس (۸ بعدازظهر پنج‌شنبه، ۲۰ دسامبر به وقت اسرائیل) می‌توان دید.

✍️گزارش راوید به پروپاگاندای مبلغین غیررسمی دولتی شبیه است که در موضع ضعف قرار دارد ولی می‌خواهد خود را قدرقدرت بنمایاند.

✍️به ادعای راوید، گویا پوتین به نتانیاهو پیشنهاد کرده که، در ازای میانجی‌‌گری اسرائیل در روابط روسیه و آمریکا و نیز رفع تحریم‌های ایران، نیروهای نظامی آمریکا و ایران از سوریه خارج شوند تا دست اسرائیل در سوریه بازتر شود.

✍️ولی نتانیاهو این پیشنهاد را نپذیرفته زیرا برایش «خنثی کردن برنامه اتمی ایران بیش از هر چیز اهمیت دارد.» گزارش راوید اینگونه القا می‌کند که، اکنون که آمریکا چنین ناگهانی از سوریه خارج می‌شود، لابد این توافق پذیرفته شده. توجه کنیم که خروج نیروهای نظامی آمریکا منحصر به سوریه نیست و عصر پنج‌شنبه خروج حدود نیمی از نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان اعلام شده است.(ادامه دارد)

عبدالله شهبازی

@najva_net

تعهدات ایران برای برجام

*****

پس از اینکه دیپلمات های ایرانی تعهدات لازم را در برجام دادند و پس از اینکه تعهدات مندرج در برجام، مو به مو ازسوی تیم ایرانی دقیقا اجرا شد...

حالاآمریکا نسخه ها و درخواست های جدید خود را اعلام نمود.

*«کریستوفر اشلی فورد» دستیار وزیر خارجه آمریکا رسماً اعلام کرد:

1ایران برای پرتاب ماهواره به طرف‌های خارجی اتکا کند.

2تولید موشک را متوقف کند.

3هدف نهایی مذاکرات آتی باید به صفر رساندن توان غنی‌سازی ایران باشد.

4ایران اورانیوم غنی‌شده را از بازارهای خارجی خریداری کند.

*بدانیم که در همین راستا قابل بررسی است:

1جریانی که برجام را بر کشورمان تحمیل کرد و سپس با عمل عجولانه به تعهداتش، امکان فرار طرف های برجام را از عمل به تعهداتش فراهم نمود!

رفتار نفوذی ها چگونه است

از کنار کسانی که با رسانه ها ، سیاستمداران، اساتید دانشگاهی و سایر ابزار خود، مدام در جامعه پمپاژ میکنند که

"مسائل منطقه بخصوص سوریه به ایران چه ربطی دارد!؟"

نباید ساده گذشت.

#جریانی در کشور که با همراهی تعداد مؤثری از نفوذی ها در دستگاه تصمیم سازی و تصمیم گیریِ داخل ایران به شدت سیاست های منطقه ای ایران را منکوب و خائنانه شدیدترین فشارها را برای عقب نشینی منطقه ای ایران(به نفع دشمنان کشورمان) بکار بسته اند.

#فارغ از اینکه سال ها تجربه های تلخ این واقعیت را اثبات نمود که اگر ما نسبت به وقایع منطقه و بخصوص سوریه بی تفاوت بودیم الآن چه بر سر کشورمان می آمد... ، مرور مواضع دشمنان بخصوص صهیونیست ها گویای اهمیت راهبردی مسائل سوریه برای ایران است.

#همین مواضع اخیر نتانیاهو را با دقت بخوانیم:

"درحالی که ما(اسرائیل) عملیات سپرشمال را در مرزهای لبنان آغاز کرده ایم، من به رویارویی نظامی در نوار غزه یا در کرانه باختری فکر نمیکنم.

ماتلاش میکنیم که ایران از سوریه خارج شود و در این راه موفقیت های زیادی به دست آورده ایم اما مأموریت ما به پایان نرسیده است..."

#بدانیم که دشمن ما با در بُعدنظامی و در عرصه میدانی توانایی عقب راندن شیرمردان مقاومت را نداشته ،ندارد و نخواهد داشت،

مگر اینکه

عوامل آنها در داخل ایران از پشت خنجر را فرو کنند...