مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

مردم، رئیس جمهور، رهبر، قانون

❌مردم، رئیس جمهور، رهبر، قانون❌

✍از آغاز انقلاب امام راحل و سپس رهبری تلاش کردند نظام جمهوری اسلامی را بر پایه‌هایی «دمکراتیک» (طبق تعبیر خودم نه تعابیر دیگر) بنا کنند به این معنا که میان «اسلامیت» و «مردمی بودن»‌ نظام جمع زنند از طریق ایجاد یا تسجیل سنت‌ها و نهادهای مقبول روز مانند تفکیک قوای سه‌گانه و نهاد قانون‌گذاری (مجلس) و غیره. 

✍رهبری نیز از بدو تصدی این سمت کوشیدند ‌سنت «قانون‌مداری» را نهادینه کنند. 

✍هم‌اکنون نیز تصور می‌کنم رهبری حاضر نیست، مگر در وضع اضطراری بسیار حاد و جدی، خلاف این سنت و رویه «دمکراتیک» عمل کند. برکناری رئیس قوه مجریه منتخب اکثریت آحاد مردم یکی از ‌اصولی است که حتی‌المقدور نباید نقض شود. 

✍ماجرای آقای بنی‌صدر بسیار تفاوت می‌کرد.

✍او خود تعارض و رودررویی علنی با نظام را آغاز کرد و به نقطه‌ای رسانید که چاره‌ناپذیر بود. امام تا آخر تلاش کرد بنی‌صدر حفظ شود.

✍وضع آقای روحانی به آقای بنی‌صدر شباهت ندارد زیرا آقای روحانی هیچ تعارض آشکار جدی با تمامیت نظام بروز نداده‌ است. 

✍مسئله بسیار مهم‌تر این است که به فرض برکناری دولت و ایجاد وضع اضطراری (که واقعاً در وضع اضطراری قرار داریم) چه باید کرد؟ 

✍به این دلیل، بارها تأکید کرده‌ام که باید «اتاق فکر»، با عضویت افراد «واقعاً صالح» و «واقعاً نخبه»، برای چاره‌اندیشی تشکیل شود. 

✍نگرانم، با این سرعت عجیب حرکت به سوی وخیم‌تر شدن اوضاع، در وضعی قرار گیریم که از سر اضطرار، بدون تمهیدات نظری کافی و بدون نقشه و برنامه و راهکار، اقداماتی انجام دهیم که پیامدهای آن مهلک باشد.

عبدالله شهبازی
@najva_net
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.