مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

مدیریت خبر

الهم صلی علی محمد و ال محمد(و عجل فرجهم)

لایحه انحلال "عملیات بغداد"

 لایحه انحلال "عملیات بغداد"


✍طی روزهای گذشته، فالح خزعلی نماینده پارلمان عراق  اعلام کرد که لایحه ای را تنظیم کرده  که در صورت تصویب، نیروی "عملیات بغداد" منحل خواهد شد.


✍معنای حقیقی چنین لایحه ای را تنها کسانی درک می کنند که درگیر میدانی تحولات عراق بوده باشند؛ برای دوستانی که با این نهاد نظامی-امنیتی عراق آشنایی ندارند لازم است توضیحاتی از پشت پرده های قدرت در عراق بیان شود.

از زمان اشغال عراق توسط امریکا و تشکیل ارتش جدید عراق، اتاق عملیات هایی برای هر استان تشکیل شد. تصمیمات و دستورات این اتاق عملیات ها برای تمام نهادهای امنیتی و نظامی، اعم از پلیس محلی، پلیس اتحادیه (شرطة الاتحادیة)، نیروهای واکنش سریع (رد السریع) و ... لازم الاجرا ست.


✍قضیه آنجا جالب می شود که بدانیم فرمانده اتاق عملیات ها، خصوصا عملیات بغداد تحت نفوذ امریکا و از مهره های نزدیک به امریکا انتخاب می شوند. 


✍عملیات بغداد به جز جایگاه فرماندهی نیروهای امنیتی-نظامی، خود به طور ویژه پرسنل رزمی و امنیتی آموزش دیده توسط امریکا را داراست که با تجهیزاتی به روز مجهز شده اند.

ماجرا آنقدر جدی است که فعالان سیاسی در عراق، "عملیات بغداد" را بخشی از پلنB امریکا برای روز مبادا می دانند که اگر امریکا و نیروهای متحدش در صحنه سیاست عراق در خطر حذف یا تضعیف قرار گیرند، توان اجرای یک کودتا ی نظامی در بغداد را داراست.


✍البته از زمان بحران داعش و متعاقبا تشکیل حشدالشعبی کمی این غلبه با تردید روبرو شده است؛ چرا که نیروهای حشدالشعبی عمدتا  به طور مستقل نقشی جدی در مقابل امریکا و نیروهای وفادار به آن بازی می کنند.

فالح خزعلی نماینده مردم بصره در پارلمان عراق که خود از فرماندهان مقاومت عراق و جانباز جنگ سوریه است، لایحه ای را به مجلس برده که می تواند به انحلال عملیات بغداد و عملیات سایر استان ها منجر شود. مهم ترین استدلال او برای این لایحه آن است که تشکیلات عملیات بغداد، هیچ پشتوانه قانونی ندارد و به نوعی نیروی فراقانونی است و تشکیلات امنیتی-نظامی باید به طور متوازن و به صورت قانونی ایفای نقش کنند.


✍ترکیب و چینش فعلی نیروهای امنیتی-نظامی عراق را می توان حاصل راهبردهای امریکا در عراق دانست که همگی ذیل یک سرفصل تعریف می شود: ادامه نفوذ و چرخه ناامنی!


✍اوج این مساله را در واقعه انفجار انتحاری کراده بغداد شاهد بودیم که نهایتا منجر به استعفای غبان وزیر کشور عراق شد. او در یکی از اظهار نظر های خود چینش فعلی نیروهای امنیتی-نظامی عراق را محل ایراد دانست. در عمل هم شاهد بودیم که دستگاه های امنیتی یکدیگر را متهم به اهمال و یا همدستی با عوامل حادثه می کردند. از طرفی تجربیات سالهای گذشته به خوبی نشان داده که این تعدد دستگاه های امنیتی-نظامی خود عاملی برای ایجاد باگ های اساسی در حلقه های امنیتی کرده است.

#طرحی که در پارلمان عراق توسط فالح خزعلی مطرح شده است، می تواند یکی از ابزار امریکا در صحنه سیاسی عراق را از دستانش خارج کند. پس طبیعی است که امریکا بشدت با آن مقابله کرده و به قول سیاسیون عراقی از حق وتوی خود در عراق استفاده کند!

جهاد رضا

@najva_net

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.